ersia
(4)بررسی تاریخی نرخ ارز خارجی در ایران/مصائب ریال و سرکشی‌های دلار


تلاش‌های رژیم برای کنترلی وضع پولی، به نظارت‌های دست‌و‌پاگیری تبدیل شد: دولت می‌خواست از دستکاری‌های دولت‌های خارجی، که به سود آنان و به زیان ایران بود، جلوگیری نماید. از این رو، ارزش غیرواقعی برای ریال قائل شد. بر اثر این کنترل‌ها، موازنه اولیه اقتصادی بر هم خورد و به افزایش قیمت‌ها انجامید، بی‌آنکه دستمزد‌ها به‌‌ همان نسبت بالا برود.

سه شنبه سوم 12 1395 22:48
(0) نظر
برچسب ها :نظارت‌های دست‌و‌پاگیر-دستکاری‌های دولت‌های خارجی-ارزش غیرواقعی ریال-بردگی اقتصادی-علی‌اکبر داور-ابوالحسن ابتهاج-
(3)بررسی تاریخی نرخ ارز خارجی در ایران/مصائب ریال و سرکشی‌های دلار


اگر آتش جنگ بین‌الملل دوم در جهان زبانه نمی‌کشید و شعله‌هایش به ایران نمی‌رسید این قاعده و مقررات تا سال‌های سال باقی می‌ماند و اثرات آن بر بخش‌های دیگر اقتصاد نیز چشمگیر و موازنه‌ای در داد و ستد ایجاد می‌کرد.


سه شنبه سوم 12 1395 14:20
(0) نظر
برچسب ها :دادو ستد-دیکتاتوری های داخل کشور-اقتصاد دولت محور-ضعف های بنیانی-بیماری مالی ایران-
(2)بررسی تاریخی نرخ ارز خارجی در ایران/مصائب ریال و سرکشی‌های دلار


شاید نقطه عطف داستان پردامنه ارز را باید از زمانی دانست که تأسیس بانک ملی ایران به توصیه و پیشنهاد امین‌‌الضرب در دستور کار هیأت وزیران قرار گرفت و کمی بعد تصویب شد. از‌‌ همان سال ۱۳۰۷ که بانک ملی در تهران افتتاح شد، مقدماتی برای نظارت بر امور ارزی، به منظور حفظ موازنه بازرگانی خارجی فراهم شد که از نظر بسیاری یک امر تشریفاتی تلقی می‌شد. 

دوشنبه دوم 12 1395 12:17
(0) نظر
برچسب ها :امین الضرب-حفظ موازنه بازرگانی خارجی-متفقین- خارجی-خرید و فروش گواهی ارز-پیتر آوری-
X